Володимир Путін / REUTERS

Російський журналіст Федір Клименко переконаний: будь-які компрометуючі факти, які можуть спливти щодо діяльності президента Росії Володимира Путіна в роки його роботи на КДБ, будуть кваліфіковані як "підступи ворогів".

"Але якщо вийде, що Путін опиниться поза справами, йому пригадають все, що він робив, все розкопають, а що не розкопають, то намалюють", – сказав він виданню «Обозреватель», коментуючи оприлюднену архівну характеристику на Путіна 1970-х років.

Читайте такожПутін прокоментував розмову Зеленського із добровольцями у Золотому

Відео дня

На думку журналіста, в архівах можна було б знайти багато цікавої інформації про Володимира Путіна, зокрема, відповідь на питання, "чим займався Володимир Володимирович Путін, коли впала Берлінська стіна, коли він служив в Дрездені в якості агента КДБ. Як ми знаємо, там був великий дерибан радянського майна Західної групи військ".

Водночас Клименко переконаний: жоден архівний документ не може зіграти роль "атомної бомби" в кар'єрі Путіна. "Що може нашкодити диктатору, який повністю контролює ситуацію у себе в країні? Що б не написали ЗМІ – рідкісні опозиційні російські ЗМІ чи західні – це буде кваліфіковано як "підступи ворогів", – запевнив він.

На його думку, "допоки Путін перебуває при владі і контролює все, нічого не зміниться". Але щойно "на місце Путіна прийде умовний Навальний, на нього знайдуть все, що необхідно знайти. Якщо теоретично Путіна посунуть його власні колеги, то теж буде багато цікавого", – впевнений журналіст.