Ілюстрація / REUTERS

У фракції «Слуга народу» є однозначна позиція, що всі окуповані території мають повернутися під контроль України і жодна мова про співпрацю з терористами та їхніми посібниками йти не може.

Про це заявив народний депутат України Віталій Безгін, коментуючи скандальні заяви свого однопартійця Максима Ткаченка щодо можливої співпраці з «чиновниками» з ОРДЛО, передає "Обозреватель".

Читайте такожЗеленський: називати усіх мешканців окупованого Донбасу "сєпарами" – неправильно

Відео дня

"Немає абсолютно таких думок у нашої фракції. У нас є однозначна позиція, що всі окуповані території мають повернутися під контроль України, але жодна мова про співпрацю з тими людьми, що є терористами та їхніми посібниками, йти не може. І звісно, що наш колега не зовсім коректно висловився, що викликало певні спекуляції. Проте, він чітко заявив, що на окупованих територіях є патріоти України, які її підтримують, і просто зараз опинилися у такому становищі. Тому йшла мова саме про цих громадян, а не про терористів та їхніх працівників", – заявив народний депутат.

Він додав, що не бачить можливості, щоб люди, які співпрацюють з ватажками "Л/ДНР" могли в подальшому співпрацювати з новою українською владою.

Як повідомляв УНІАН, раніше радник секретаря РНБО з питань реінтеграції й відновлення Донбасу, заступник голови фракції партії «Слуга народу» Максим Ткаченко заявив, що один з можливих механізмів формування нової влади на Донбасі – це залучення спеціалістів і чиновників, що вже зараз працюють і керують на окупованих територіях.