Чиновницю затримали одразу після одержання першого траншу неправомірної вигоди у сумі 150 тис. доларів / фото nabu.gov.ua

Керівника одного з головних департаментів Офісу президента України затримали на вимаганні 300 тис. доларів за сприяння у призначенні на керівну посаду до НАК «Нафтогаз України».

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«В ході негласних слідчих розшукових дій детективи НАБУ задокументували факт вимагання з фізичної особи 300 тис. доларів неправомірної вигоди за сприяння у призначенні на керівну посаду до НАК «Нафтогаз України», - йдеться у повідомленні.

Читайте також"Своїх" і "чужих" немає: у Зеленського підтвердили затримання чиновниці з Офісу президента

Зазначається, що керівницю одного з головних департаментів Офісу президента України, її спільницю – колишню заступницю міністра культури (2011 р.) та інших учасників угруповання затримали одразу після одержання першого траншу неправомірної вигоди у сумі 150 тис. доларів.

Вказані особи затримані в порядку ст.208 КПК України.

«Тривають невідкладні слідчі дії, до яких залучені працівники СБУ. Вирішується питання повідомлення про підозру», - додали в прокуратурі.

Як повідомляв УНІАН, 12 листопада співробітники НАБУ затримали главу одного з департаментів Офісу президента, ім'я якої не вказується, однак відомо, що вона працювала у різних відділах Адміністрації та Офісу президента з 2005 року.

Деякі ЗМІ повідомили, що йдеться про директорку департаменту забезпечення доступу до публічної інформації ОП Світлану Кондзелю.