Марія Захарова / REUTERS

У Міністерстві закордонних справ РФ не розуміють, як крадіжка унітазів із захоплених рік тому українських військових кораблів, які Росія повернула Україні, може вплинути на їх боєздатність.

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це на щотижневому брифінгу сказала офіційний прес-секретар МЗС Росії Марія Захарова на прохання прокоментувати висловлювання командувача ВМС України Ігоря Воронченка про те, що Росія вкрала з українських кораблів унітази, і відповідаючи на питання, чи означають такі заяви, що українська влада вигадала ці звинувачення для конфлікту з РФ і не пройшла випробуванням «російської доброю волею».

Читайте такожПобили щоглу і вкрали навіть унітаз: з'єднання явилися фото та подробиці пошкоджень суден Росією

Відео дня

«Я на такій високій ноті вам не відповім. Я одного не розумію: як боєздатність українських військових кораблів залежить від наявності там сантехніки», - сказала Захарова.

Як повідомляв УНІАН, РФ повернула Україні захоплені 25 листопада 2018 року в районі Керченської протоки буксир «Яни Капу» і катери «Бердянськ» і «Нікополь». 20 листопада кораблі прибули в порт Очакова.

Командувач ВМС України адмірал Воронченко заявив, що росіяни «угробили» українські судна, зняли навіть «плафони, розетки й унітази». Також він зазначив, що на захоплених кораблях демонтували деякі засоби зв'язку і навігаційне обладнання. Судна планують відремонтувати впродовж трьох місяців.

Президент Володимир Зеленський заявив, що на повернутих кораблях немає частини обладнання і озброєння, і Україна звернеться до РФ, щоб вони повернули все, що там було.