Зустріч лідерів "нормандського формату" запланована на 9 грудня / фото УНІАН

Російський політолог, історик, соратник екс-президента СРСР Михайла Горбачова Віктор Мироненко заявив, що на нормандському саміті 9 грудня може бути досягнута домовленість про повне припинення вогню на Донбасі.

Читайте такожУ ЄС чекають від Путіна "значущих кроків" під час зустрічі "нормандської четвірки"

"Мені б дуже хотілося, щоб в Парижі 9 грудня стався якийсь прорив, хоча б в розумінні колосальної шкоди цього конфлікту для Росії і України і його крайньої небезпеки для Європи і світу", – сказав він «Обозревателю».

Відео дня

Політик розповів, що він з великою надією дивиться на будь-яку спробу знайти рішення російсько-українського конфлікту, але в даному конкретному випадку особливих ілюзій не плекає.

У цьому контексті він нагадав: "Проблем накопичилося дуже багато, вони не вирішувалися роками. З обох сторін були допущені серйозні політичні помилки, і розв'язати цей вузол ні в нормандському, ні в іншому форматі за одну зустріч не вдасться".

Віктор Мироненко також нагадав про нещодавній тематичний коментар російського політтехнолога Олексія Чеснакова, "який тісно працює з російським політичним керівництвом".

"Прочитавши його, я не побачив там жодних змін в російській позиції ні на йоту, а успіх будь-яких переговорів залежить і від такої готовності".

"Але будемо сподіватися на розум і гнучкість переговірників – занадто велика ціна впертості", – зауважив політик.