Рябошапка підтвердив, що ГПУ отримала матеріали щодо Порошенка і Федини / фото УНІАН

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка заявив щодо інформації про підготовку подань про зняття недоторканності з народних депутатів від «Європейської солідарності» Петра Порошенка і Софії Федини, що прокуратура не анонсує процесуальних дій.

Читайте такожСуд дозволив ДБР отримати доступ до даних паспортів ПорошенкаЯк передає кореспондент УНІАН, про це він сказав в коментарі журналістам, відповідаючи на запитання, чи готує він на наступний тиждень якісь подання до Регламентного комітету Верховної Ради, зокрема в контексті інформації про підготовку подань на Порошенка та Федину.

«Ми ж говорили, що ми не анонсуємо процесуальних дій. Коли буде все готове, тоді ми скажемо», – зауважив генпрокурор.

Відео дня

На уточнення, чи отримала прокуратура відповідні документи від Державного бюро розслідувань, Рябошапка сказав: «Так, ми отримали. Ми вже про це говорили».

Як повідомляв УНІАН, 18 листопада ДБР направило до Генеральної прокуратури проект повідомлення про підозру екс-президенту Порошенку у справі щодо можливого неправомірного впливу на проведення конкурсу з добору кандидатів для призначення членів Вищої ради правосуддя у березні-травні 2019 року.

26 листопада слідчі ДБР направили до Генпрокуратури проекти повідомлення про підозру та подання на зняття недоторканності з народного депутата Федини.