Айварас Абромавичус / фото: УНІАН

Народний депутат від "Слуги народу" Олександр Дубінський заявляє, що генеральний директор державного концерну "Укроборонпром" Айварас Абромавичус працює над проектом з перенесення київського майданчика АНТК імені Антонова та подальшої забудови території заводу.

Про це Дубінський повідомив на своєму каналі в Telegram з посиланням на власні джерела.

"Мої джерела повідомляють, що 90% свого часу гендиректор Укроборонпрому Абромавичус витрачає на проект «Антонов», - пише Дубінський.

Відео дня

За його інформацією, потужності заводу планують перенести в Гостомель - селище міського типу у Київській області.

"Він (проект. - ред.) передбачає перенесення київського майданчика АНТКУ в Гостомель, і забудову площі, що звільнилася, висотками", - повідомив Дубінський.

Також він нагадує, що аналогічний проект намагався реалізувати екс-президент Петро Порошенко через свого довіреного інвестбанкіра Макара Пасенюка.

Як повідомляв УНІАН, Айварас Абромавичус, який до цього очолював Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 11 липня 2019 року очолив наглядову раду «Укроборонпрому», а 30 серпня він став генеральним директором концерну.

Раніше ЗМІ писали, що генеральний директор державного концерну "Укроборонпром" Айварас Абромавичус має подвійне громадянство. Як відомо, відповідно до українського закону «Про громадянство», одним з обов'язкових умов для прийняття в українське громадянство є «надання декларації про відсутність іноземного громадянства (для осіб без громадянства) або зобов'язання припинити іноземне громадянство (для іноземців)».

Повідомлялося, що всупереч українському законодавству Абромавичус залишається громадянином Литовської Республіки. Українське громадянство Айварас Абромавичус отримав в грудні 2014 року за спрощеною процедурою. При цьому Абромавичус тоді заявив, що, згідно литовського законодавства, після отримання іншого громадянства, громадянство Литви автоматично анулюється.

Нагадаємо, в кінці жовтня стало відомо, що Айварас Абромавичус отримав допуск до державної таємниці.