Проти Медведчука подали петицію на сайті президента / фото УНІАН

Президента Володимира Зеленського просять позбавити нардепа від "Опозиційної платформи - За життя", кума Володимира Путіна Віктора Медведчука звання "заслужений юрист України".

Про це йдеться в електронній петиції на сайті президента, яка вже набрала необхідну кількість підписів для розгляду - понад 25 тисяч.

Автор петиції просить Зеленського скасувати указ президента від 18 серпня 1992 року в частині, що стосується Медведчука. У якості причини автор вказує "неналежний захист Василя Стуса та інших дисидентів" з боку Медведчука, коли той був їх адвокатом.

Відео дня

"Аналіз справи Василя Стуса та особисте ставлення до неї Медведчука В.В. показує, що останній жодним чином не заслуговує носити почесне звання "Заслуженого юриста України", - йдеться у тексті петиції.

Читайте такожЗа незаконною забудовою Поштової площі у Києві стоїть нардеп від партії Медведчука – розслідування (відео)

Як повідомляв УНІАН, у вересні 2018 року навколо фільму "Заборонений" вибухнув скандал через те, що зі стрічки начебто прибрали сцени із Медведчуком, який був адвокатом Василя Стуса. Кума Володимира Путіна часто звинувачують у порушенні адвокатської етики у процесах над Стусом та іншими дисидентами.