Посол Греції в Україні Васіліос Борновас / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів Греції та Канади Васіліоса Борноваса і Лариси Галадзи.

Як повідомили УНІАН у прес-службі глави держави, під час розмови з послом Борновасом Зеленський підкреслив значний потенціал двостороннього співробітництва у торговельно-економічній сфері.

Також було відзначено важливість розвитку співпраці у сфері туризму.

Відео дня

Співрозмовники відзначили важливу роль, яку відіграє грецька спільнота в Україні та українська громада в Греції у розбудові відносин між двома країнами.

Під час зустрічі з послом Канади президент наголосив, що поглиблення двосторонніх відносин особливого партнерства має пріоритетне значення для України.

Посол Канади в Україні Лариса Галадза / фото president.gov.ua

Глава держави висловив вдячність уряду Канади за дієву підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, важливу безпекову допомогу, а також лідерство у консолідації міжнародних зусиль для сприяння реформам в нашій країні.

Читайте такожЗеленський прийняв вірчі грамоти у послів п'яти держав

Зеленський також відзначив необхідність подальших кроків з метою розвитку двосторонньої торгівлі та інвестиційної співпраці, зокрема розширення дії українсько-канадської Угоди про вільну торгівлю.

Крім того, під час розмови наголошувалось на важливості лібералізації режиму поїздок громадян України до Канади та готовність української сторони втілювати необхідні для цього реформи.

Зеленський підтвердив запрошення прем’єр-міністру Канади Джастіну Трюдо відвідати Україну з офіційним візитом.