Ілюстрація / REUTERS

МЗС України висловило протест Росії і її окупаційній владі на території Криму через необґрунтоване затримання громадянина України Дениса Кашука за сфабрикованими звинуваченнями.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ.

"Не виключаємо ймовірність застосування до Кашука фізичного та психологічного примусу через нібито його відмову від послуг адвоката. Такі дії російського окупаційного режиму розцінюємо як репресії та залякування українських громадян", - йдеться в заяві.

Відео дня

Читайте також"Суд" у Криму вирішив депортувати ялтинського журналіста Гайворонського

Дії російського окупаційного режиму в МЗС розцінюють як репресії та залякування українських громадян.

Україна вимагає від РФ припинити порушення прав людини на тимчасово окупованій території та звільнити усіх незаконно утримуваних українців. Росіянам дипломати нагадали про необхідність виконання резолюцій Генеральної асамблеї ООН щодо Криму та рішення Міжнародного суду ООН щодо запобіжних заходів у рамках позову України проти Росії.

"Закликаємо міжнародну спільноту посилити політико-дипломатичний та санкційний тиск на державу-агресора з метою припинення Росією порушень прав людини у тимчасово окупованому Криму, звільнення усіх незаконно утримуваних громадян України в РФ і на тимчасово окупованих територіях України, відновлення територіальної цілісності України у міжнародно визнаних кордонах", - зазначили в МЗС.

Як повідомляв УНІАН, ФСБ Росії затримала жителя Сімферополя Дениса Кашука за підозрою в зберіганні зброї. Як розповіла дружина затриманого Ольга Кашук, Денис не виходив на зв'язок з 17 грудня, і вона звернулася в поліцію.