23 грудня Росія запустила рух поїздів по мосту через Керченську протоку / Фото: most.life

Міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу назвав запуск залізничного сполучення між РФ та і анексованим Кримом ще одним кричущим порушенням Росією суверенітету та територіальної цілісності України.

Читайте такожПрокуратура відреагувала на прибуття з РФ до окупованого Криму першого пасажирського потяга

Про це глава МЗС Естонії заявив у Twitter.

Відео дня

«Залізничне сполучення через Керченську протоку, що з'єднує Крим з РФ - ще одне кричуще порушення Росією суверенітету та територіальної цілісності України з метою ще більше ізолювати Крим», - написав Рейнсалу.

«Ми ще раз підтверджуємо нашу повну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України», - наголосив глава МЗС Естонії.

Як повідомляв УНІАН, 25 грудня потяг сполученням Петербург-Севстополь незаконно перетнув кордон України незаконно спорудженим Кримським мостом.

23 грудня президент Росії Володимир Путін запустив рух поїздів по мосту через Керченську протоку.

МЗС України висловило рішучий протест у зв'язку з неузгодженим візитом президента РФ до анексованого Криму і відкриттям руху по залізничній частині Керченського мосту.

В ЄС раніше назвали це ще одним кроком до примусової інтеграції незаконно анексованого Криму з Росією. Крім того, в Брюсселі зазначили, що міст обмежує прохід суден через Керченську протоку в українські порти в Азовському морі.

В ООН також відреагували на запуск поїздів по Кримському мосту, зокрема заявили, що необхідно дотримуватися резолюції про суверенітет і територіальну цілісність України.