Рябошапка розповів про реформи в прокуратурі / фото УНИАН

В Офіс генерального прокурора України доберуть ще понад 200 працівників.

Як передає кореспондент УНІАН, про це генпрокурор Руслан Рябошапка повідомив на брифінгу в Києві.

«Що нам вдалося зробити за останні чотири місяці діяльності? Коли ми прийшли сюди, то правоохоронна система, система органів кримінальної юстиції була повністю фрагментована, вона була політизована та орієнтована на задоволення не потреб суспільства, а задоволення тих людей, які контролювали окремі органи чи окремих людей у цих органах», - заявив він.

Відео дня

Читайте такожРябошапка розповів, коли планує повністю оновити склад прокуратури

За словами Рябошапки, першим завданням, коли він з командою прийшов до Генпрокуратури, стало оновлення та очищення цієї інституції як ключового, центрального елементу системи органів кримінальної юстиції.

«Ми з цього почали, і за останні 2,5 місяці нам вдалося повністю провести очищення ГПУ, трансформувати цю інституцію в Офіс генерального прокурора. Вже офіційно опубліковано повідомлення про початок роботи Офісу генпрокурора з 2 січня. Такої інституції як Генеральна прокуратура України в історії нашої держави не буде. Це унікальний та історичний момент», - наголосив він.

Рябошапка також повідомив, що з 1 тис. 339 прокурорів після проходження всіх процедур переатестації - тесту на законодавство, оцінки здібностей, перевірки на доброчесність - у ГПУ залишилось 610 прокурорів. «Це, власне, ті 610 прокурорів, кому запропоновано перейти до Офісу генпрокурора і кому запропоновано посади в новому Офісі генпрокурора», - сказав він.

«З 2,5 тис. працівників ГПУ в новому офісі працюватимуть лише 1,5 тис. Тобто, тисяча працівників, прокурорів – це ті посади, які були скорочені в новому офісі, і за останній час ми не помітили, щоб ГПУ почала працювати гірше, незважаючи на таке велике скорочення штату», - зауважив Рябошапка.

За його словами, з 20 січня почнеться добір в Офіс генпрокурора на вакантні посади. «Ми хотіли б донабрати людей, які є професіоналами, доброчесними, але які не мають прокурорського досвіду, з тим, щоб отримати свіжу кров в органах прокуратури, з тим, щоб нова прокуратура мала новий поштовх, новий імпульс у своєму розвитку. Трохи більше 200 вакансій є, і ми поступово будемо їх заповнювати через рекрутинговий процес», - підкреслив генпрокурор.

Він додав, що вакансії будуть заповнюватися за допомогою процедури, яка повністю відповідатиме процедурі атестації. «Ті прокурори, які пройшли атестацію, і ті, хто буде найнятий, до них будуть однакові правила й однакове ставлення», - підкреслив Рябошапка.