Під Лук'янівським СІЗО зібралося більше сотні людей / t.me/pavlovskynews

Ситуація під Лук'янівським СІЗО, де сталися сутички між активістами і спецпризначенцями, станом на 01:35 стабілізувалася. Автобуси Нацгвардії і патрульні роз'їхалися, активісти залишаються на місці.

Про це повідомляється в Telegram-каналі Klymenko Time.

«Що стосується вивезення беркутівців і їх обміну. Судячи по тому, як бачимо ситуацію ми - в СІЗО або почекають до раннього ранку і вивезуть беркутівців, коли потенційний протест буде найменшим. Чи їх вже вивезли або вивезуть зовсім скоро через якийсь чорний, невідомий вихід», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, під Лук'янівським СІЗО, з якого повинні були вивезти екс-"беркутівців", сталися сутички між активістами і спецпризначенцями.

Люди намагалися заблокувати виїзд з Лук'янівського СІЗО. Після нетривалої сутички, спецпризначенцям вдалося відтіснити їх, після чого з воріт СІЗО виїхав мікроавтобус.

Читайте такожПід Лук'янівським СІЗО, з якого повинні вивезти екс-"беркутівців", сталися сутички між активістами і силовиками (відео)

Нагадаємо, екс-"беркутівців", обвинувачених у розстрілах на Інститутській, відпустили з-під варти.

Довідка УНІАН. Святошинський районний суд Києва розглядає справу проти екс-«беркутівців» Сергія Зінченка, Павла Аброськіна, Олександра Марінченка, Сергія Тамтури й Олега Янішевського, яких обвинувачують у масових розстрілах людей на Майдані 20 лютого 2014 року.

Цим особам інкримінується скоєння теракту, перевищення службових повноважень, умисне вбивство, замах на вбивство, перешкоджання проведенню мирних мітингів і зборів, викрадення і приховування зброї після вчинення злочину.

Станом на лютий 2018 року слідством було встановлено 48 фактів убивств та 80 фактів замахів на вбивства людей 20 лютого 2014 року в центрі Києва.

27 грудня Київський апеляційний суд розпочав розгляд апеляційних скарг на запобіжні заходи екс-«беркутівцям», трьом з яких Святошинський райсуд продовжив строки тримання під вартою, двоє інших перебувають під домашніми арештами.

28 грудня на засіданні Київського апеляційного суду прокурори заявили, що екс-«беркутівці» включені до списку на обмін утримуваними особами між Україною та бойовиками «ЛДНР». Обмін очікується завтра, 29 грудня.

Прокурори надали суду листа генпрокурора, в якому йдеться про досягнуті політичні домовленості між Україною та Росією щодо обміну утримуваними особами. Згідно з листом, до списку на обмін з українського боку включені екс-”беркутівці”.

Прокурори також визнали, що ризик втечі екс-”беркутівців”, у разі їхнього звільнення з-під варти, залишається, проте їх необхідно звільнити під особисті зобов’язання для того, щоб здійснити обмін.

Своєю чергою, адвокати потерпілих у справі наголосили, що екс-”беркутівці” не мають жодного стосунку до війни на сході України і злочинів, скоєних в умовах збройного конфлікту.