Володимир Зеленський / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про обмеження недоторканості народних депутатів, ухвалений Верховною Радою 18 грудня ( № 388-IX).

Читайте такожЗеленський підписав закон про бурштин

Як повідомляється на сайті глави держави, документ спрямований на «гармонізацію положень законодавчих актів з відповідними конституційними нормами».

Відео дня

«Водночас з метою забезпечення дотримання гарантій депутатської діяльності закон визначає особливості в частині початку досудового розслідування щодо народного депутата України, затримання, обрання щодо нього запобіжного заходу, проведення слідчих (розшукових) та негласних слідчих (розшукових) дій», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Верховна Рада 18 грудня ухвалила закон про внесення змін до деяких законодавчих актів з метою приведення у відповідність до закону "Про внесення змін до статті 80 Конституції України щодо недоторканності народних депутатів" (№2237).

Даним законом Кримінальний процесуальний кодекс України доповнюється статтею "Особливості порядку притягнення до кримінальної відповідальності, затримання, обрання запобіжного заходу, проведення слідчих (розшукових) та негласних слідчих (розшукових) дій стосовно народного депутата України".