Робота зі звільнення політичних бранців триває, наголосили в представництві президента / фото facebook.com/ambassadeukraineenfrance

Кримські полонені будуть включені до наступного етапу звільнення утримуваних осіб між Україною та РФ.

Про це йдеться в повідомленні представництва президента України в Автономній Республіці Крим у Facebook.

Читайте такожОбмін полоненими на Донбасі: офіційний список звільнених українців

Відео дня

«Сьогодні відбулось одночасне звільнення осіб, під час якого були звільнені громадяни України, які утримувалися на окупованій території окремих районів Луганської та Донецької областей. До нас повернулись 76 наших громадян, звільнення яких ми всі спільно добивались протягом останніх п‘яти років. Зараз всі вони у безпеці на підконтрольній Україні території», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що звільнення українських бранців, що відбулись на початку вересня цього року і сьогодні, викликало чимало дискусій у суспільстві. «Дійсно, за те, щоб наші були на свободі, а рідні вперше після років боротьби і очікування змогли їх обійняти, ми заплатили надвисоку ціну. Цінність людського життя і водночас невідворотність покарання для злочинців, які такі життя забирали, мають бути найважливішими для нашої держави», - переконані в представництві президента в Криму.

Крім того, у Зеленського висловили впевненість, що покарання за злочини, здійснені Російською Федерацією через своїх агентів або в Києві під час подій Революції Гідності, або ж в Криму та на території Донецької та Луганської областей і загалом України – відбудеться, а винні понесуть відповідальність.

«Протягом останніх кількох днів звучали питання щодо звільнення політичних бранців, що перебувають на території окупованого Криму та РФ. Можемо впевнено заявити, що робота зі звільнення триває - сьогодні відбувся перший етап, анонсований президентом України, на черзі наступні кроки. Кримські полонені будуть включені до наступного етапу звільнення», - наголосили в представництві.

«Жоден громадянин України, кримський татарин чи українець, не забутий. Боротьба за кожного нашого громадянина продовжується. Дякуємо за внесок кожного в нашу спільну боротьбу за звільнення бранців Кремля. Спільними зусиллями звільнимо кожного і звільнимо Крим», - підкреслюються в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 29 грудня, на КПВВ «Майорське» в Донецькій області відбувся обмін утримуваними особами між українською стороною і представниками ОРДЛО. Україні повернули 76 осіб.