В ДБР підвели підсумки 2019 року / фото УНІАН

За підсумками 2019 року новоутворене Державне бюро розслідувань не впоралося з першочерговими завданнями та викликами у своїй роботі.

Про це йдеться у повідомленні на сайті бюро.

Читайте такожЗеленський підписав закон про перезавантаження ДБР, на Трубу чекає відставка

Відео дня

«Під час ознайомлення з його роботою встановлено суттєві порушення як у організації діяльності підрозділів, взаємодії з правоохоронними органами, так і кадровим та технічним забезпеченням», - йдеться в повідомленні.

Представники ДБР запросили громадськість та колег до «конструктивного обговорення шляхів подолання кризових явищ, підвищення ефективності роботи слідчих та оперативних підрозділів».

Для запису на особистий прийом до керівництва ДБР пропонується надсилати електронні листи щодо теми зустрічі.   

«Ми чекаємо на ґрунтовну інформацію про зловживання високопосадовців та правоохоронців, їх приховані активи, корупційні зв'язки та ін. Звертаємо увагу на те, що у листах-повідомленнях мають бути чітко викладені факти та обставини, надано їх підтвердження», - йдеться в заяві.

Нагадаємо, 27 грудня президент України Володимир Зеленський звільнив Романа Трубу з посади директора Державного бюро розслідувань та призначив Ірину Венедіктову тимчасово виконуючою обов’язки очільника ДБР.

Як повідомляв УНІАН, 3 грудня Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення діяльності Державного бюро розслідувань» (№ 2116).  

Керівників ДБР обиратиме конкурсна комісія, до якої входитимуть троє членів від парламенту, троє - від президента, троє - від уряду. Квота Кабміну буде делегована міжнародними організаціями.