Літак Boeing 737-800 з реєстраційним номером UR-PSR, який зазнав крушениев Ірані / REUTERS

Міністр закордонних справ Великої Британії Домінік Рааб не радить громадянам Об'єднаного Королівства відвідувати Іран з огляду на інформацію про те, що літак МАУ поблизу Тегерану був збитий іранською ракетою.

Про це йдеться в його заяві, розміщеній на сайті британського уряду.

«Враховуючи сукупність інформації про те, що літак рейсу PS752 МАУ був збитий іранською ракетою «Земля-повітря» та посилене напруження, ми радимо громадянам Великої Британії не подорожувати до Ірану», - заявив Рааб, додавши, що також не рекомендується здійснювати польоти до Ірану та з нього.

Відео дня

Читайте такожАвстралія також отримала розвіддані про можливе збиття літака МАУ ракетою

Рааб наголосив на необхідності проведення повного та прозорого розслідування авіакатастрофи.

«Нам потрібно терміново провести повне та прозоре розслідування, щоб встановити, що спричинило катастрофу», - підкреслив він.

Крім того, міністр висловив співчуття сім’ям загиблих в авіакатастрофі.

Як повідомляв УНІАН, 8 січня в Ірані розбився літак МАУ, 167 пасажирів і 9 членів екіпажу загинули.

Літак, що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, вилетів з аеропорту о 6.10 за місцевим часом і зник з радарів через кілька хвилин після вильоту.

На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також 82 громадянина Ірану, 63 громадянина Канади, 10 громадян Швеції, четверо громадян Афганістану, троє громадян Німеччини і троє громадян Великої Британії.

Причини трагедії встановлює іранська сторона із залученням, у разі погодження, правоохоронних підрозділів і компетентних органів інших країн. В Ірані також перебуває група українських експертів.