Ілюстрація / REUTERS

У Кремлі заявили, що пропозиція внести до російської Конституції поправку щодо можливості включення до складу Росії України та Білорусі не обговорювалася.

Читайте такожПутін вніс до Держдуми проект закону про поправку до Конституції РФ

Про це журналістам сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков у відповідь на прохання власного кореспондента УНІАН у РФ прокоментувати доповнення члена робочої групи з підготовки поправок до Конституції Росії, керівника псевдоукраїнської діаспоральної організації «Федеральна національно-культурна автономія «Українці Росії» Богдана Безпалька про те, що в Основному Законі має бути закріплено право на приєднання до Росії України і Білорусі.

Відео дня

«Я, чесно кажучи, не чув про ці пропозиції нічого, тому нічого не можу сказати. Я не чув, як формулюються (пропозиції) і таке інше. І загалом це досі ніяк і ніде не обговорювалося. Тому я просто не можу нічого сказати, я в перший раз чую це від вас», - сказав Пєсков.

При цьому він додав, що до складу робочої групи з підготовки пропозицій про внесення поправок до Конституції РФ входять представники різних сфер.

«Безумовно, були напрацювання, були озвучені пропозиції, вчора ми з вами говорили, що в групі присутні представники з різних областей нашого життя, широке представництво в цій групі. Група провела свої засідання, тому свою роль вона відіграє», - додав Пєсков.

За його словами, обговорення суті пропонованих поправок до Конституції РФ і інформаційна кампанія ще будуть.

Як повідомляв УНІАН, 15 січня Путін оголосив щорічне послання до Федеральних зборів, в якому запропонував внести зміни до Конституції РФ.

Так, Путін запропонував закріпити в Конституції Росії статус і роль Державної ради; затвердити пріоритет Конституції РФ над міжнародними договорами; посилити взаємодію між державними та муніципальними органами влади; дати право Держдумі затверджувати прем'єр-міністра, а також за його поданням всіх його заступників і федеральних міністрів.

Крім того, президент РФ запропонував внести поправку про обов'язкове дотримання критеріїв (громадянство і термін проживання) членами уряду, парламенту і керівниками суб'єктів федерації і про посилення вимог до президента (терміни на посаді).

15 грудня Путін розпорядився створити робочу групу з підготовки пропозицій про внесення поправок до Конституції, в яку, зокрема включено голову правління псевдоорганізації «Федеральна національно-культурна автономія «Українці Росії» Богдана Безпалька. Ця організація була створена замість ліквідованих російською владою діаспоральних організацій українців в Росії.

17 січня Безпалько в коментарі виданню «Украина.ру» (структурний підрозділ держагентства «Россия сегодня») заявив, що в російському Основному Законі має бути закріплено право на приєднання до Росії України і Білорусі.