Новосад розповіла про свій мотиватор на посаді міністра / УНІАН

Міністр освіти і науки України Ганна Новосад прокоментувала власну заяву щодо низької зарплати на посаді очільниці Міносвіти.

Як зазначає чиновниця на сторінці у Facebook, для неї посада міністра - "точно не спосіб отримання великих статків".

"Мені важливо втілити ті зміни, які ми, як уряд, пообіцяли, коли розпочали роботу. Це мій основний мотиватор", - написала вона.

Відео дня

Новосад заявляє, що її не влаштовує зарплата вихователя у 4 тисячі гривень, вчителя із 30-річним стажем - 8 тисяч чи робота науковців на 0,75 ставки.

"Я свідома того, що зміни у системі освіти і науки не відбудуться, якщо ми не почнемо нормально платити професійним людям. І це те, про що ми найбільше дискутуємо з Кабміном та Мінфіном. Одне з ключових завдань уряду в рамках реформ - зростання заробітних плат освітян та науковців", - вважає міністр освіти.

Читайте такожМіністр освіти України розгнівала мережу заявою про низьку зарплату

При цьому вона виступила за те, щоб зарплата посадовців відповідала результатам їхньої роботи. "Це має бути чітка і прозора система", - вважає Новосад.

"Я розумію, що формулювання у моєму інтерв’ю було невдалим. Ми досі маємо значний розрив у доходах людей, до цього важливо ставитися чутливо. Але не менш важливо будувати суспільство, де кожен може власними знаннями та чесною роботою досягати більшого. І це буде не соромно", - резюмувала вона.

Раніше міністр освіти Ганна Новосад заявила, що її зарплата на руки в середньому становить 36 тисячі гривень – і хоча цих коштів їй вистачає, щоб "нормально прожити", утримувати за них дитину, якщо захоче народити, вона не зможе. На таку заяву чиновниці відреагували у фракції "Слуги народу".