Кулеба розповів про хід процесу євроінтеграції / фото УНІАН

Протягом останнього року перебування Петра Порошенка на посаді президента України євроінтеграційні процеси сповільнилися.

Про це віце-прем'єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба заявив "Радіо Свобода" 25 січня.

"За часів Петра Порошенка було багато зроблено для європейської інтеграції. Цього в жодному разі не можна заперечувати. Але в останній час чи в останній рік його президентства почали відбуватися речі, які гальмували цей процес. Наприклад, скасування кримінальної відповідальності за незаконне збагачення. Наприклад, те ж саме гальмування анбандлінгу. Наприклад, ця незрозуміла ситуація з НАЗК, з боротьбою з корупцією", – сказав Кулеба.

Відео дня

Читайте також"Дипломатичний маневр": Кулеба пояснив, навіщо Зеленський вітав Путіна із Новим роком

Він підкреслив, що "в жодному разі" не хоче применшувати роль попереднього уряду і попереднього президента в цій сфері.

"Просто настав певний момент, коли динаміка ухвалення важливих рішень для євроінтеграції вичерпалася. І з вересня ця динаміка була знову відновлена. Я поважаю надзвичайно те, що було зроблено до зміни влади в Україні. Але лише сліпа людина не визнає, що з вересня динаміка європейської інтеграції суттєво пришвидшилася", – стверджує віцепрем'єр-міністр.

Кулеба підтвердив, що йдеться про прискорення динаміки за президента України Володимира Зеленського.