фото УНІАН

Близько 5 млн грн щомісяця втрачає держава від здачі за безцінь профспілкою митниці елітних котеджів в Конча-Заспі. Ще під час президентства Віктора Януковича профспілка повинен був побудувати там реабілітаційний центр для працівників, але замість цього були зведені котеджі та на десятки років віддані в оренду свого ж керівництва. Про це йдеться у сюжеті, який вийшов в ефірі "5 каналу".

Раніше керівник Митної служби Максим Нефьодов заявив, що відомча профспілка корумпована, тому Державна архітектурно-будівельна інспекція, а потім і Національна поліція повинні провести розслідування за фактом будівництва елітних котеджів для керівників митниці.

У той же час глава митниці заявив, що практика, коли профспілки працюють тільки в інтересах вищого керівництва, повинна залишитися в минулому

Відео дня

Як повідомляють ЗМІ, на гроші, які збирали з зарплат митників, профспілка побудувала палаци для керівництва, куди потрапити звичайним працівникам не можна. Роману Насірову, наприклад, на 17 років профспілка здала в оренду двоповерховий мебльований котедж майже на 200 кв. м з оплатою менше 7 тис. грн на місяць.

За словами Нефьодова, дана ситуація дискредитувала профспілку, і в нинішньому вигляді вона повинна припинити свою роботу.

"Я б дуже хотів, щоб старі порядки, коли профспілка де-факто працював на інтереси вищого керівництва фіскальної служби, залишилися в минулому. Зрештою, це гроші самих митників – це відрахування, які йдуть з їх зарплат, і ці кошти повинні використовуватися на потреби самих митників", – заявив він.

За його словами, результатів розслідування від ДАБІ про те, як профспілка змогла звести в Конча-Заспі котеджі для "своїх", чекають через місяць-півтора.

"Проводиться розслідування, хто ж дозволив чи проявив службову бездіяльність, щоб дозволити там, де повинен бути побудований реабілітаційний центр або котеджі для персоналу, побудувати там якийсь лакшері-будинок з місцями для прислуги, гаражами, басейнами і так далі", – запевнив Нефьодов.

Повернене майно керівник митниці планує реалізувати на відкритому аукціоні.