Спікер ВР звернувся до нардепів / фото УНІАН

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков закликав народних депутатів під час спілкування з людьми більш зважено ставитися до своїх слів.

Читайте такожУ мережі показали фото "елітного" Шарика, якого нардеп радив продати пенсіонерці

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час Погоджувальної ради керівництва парламенту.

Відео дня

"Я хотів би звернутися до всіх народних депутатів, щоб ми іноді більш, м’яко кажучи, зважено ставилися до того, що ми говоримо. Не лише під час ефірів, але й під час нашої роботи і спілкування з людьми. Я розумію, що у нас теж є можливість робити помилки, як і у всіх інших, однак відповідальність, яка лежить на народних депутатах, більша, ніж на інших", - заявив голова ВР.

На думку Разумкова, "багато з тих, хто сьогодні працює у парламенті, розділяли позицію, що інколи складається враження, що коли людина потрапляє до парламенту, то тут якийсь клімат інший, якийсь вакуум, і люди починають жити в іншій реальності, відірваній від суспільства, відірваній від людей, відірваній від тих людей, які є у людей. Я думаю, що не треба забувати, і минулі вибори показали цьому приклад, що ситуація може досить швидко змінитись. І з не завжди зручних крісел Верховної Ради України можна опинитися знову ближче до людей. Тому я дуже рекомендую всім частіше спілкуватися з людьми, чути проблеми, якщо є можливість - допомагати їх вирішувати".

Як повідомляв УНІАН, народний депутат від "Слуги народу" Євгеній Брагар в ефірі одного з телеканалів порадив пенсіонерці продати собаку "елітної породи", щоб отримати можливість заплатити за комуналку. Після цього в соціальних мережі розгорілося жваве обговорення. Багато людей розкритикували та висміяли таку пораду депутата. Згодом Брагар за свої слова вибачився і заявив, що "новий у політиці, а тому ще не навчився відповідати на чутливі питання".