Реджеп Тайіп Ердоган і Володимир Зеленський / REUTERS

Україна і Туреччина домовилися про фінансову допомогу для Збройних сил України.

Читайте такожУкраїна розраховує на допомогу Туреччини у визволенні політв'язнів Кремля - Зеленський

Як передає кореспондент УНІАН, про це президент України Володимир Зеленський заявив під час спільної з президентом Турецької Республіки Реджепом Таїпом Ердоганом прес-конференції у Києві.

Відео дня

"Сьогодні ухвалено важливу угоду про військово-фінансове співробітництво, за якою українське військо отримає фінансову допомогу від турецьких партнерів", - повідомив Зеленський.

Як повідомили УНІАН у прес-службі глави Української держави, підписаними угодою між Кабінетом міністрів України та урядом Турецької Республіки про військово-фінансове співробітництво, а також протоколом між урядами України та Туреччини про втілення фінансової допомоги передбачається виділення турецькою стороною для потреб Збройних сил України 200 млн турецьких лір (близько 36 млн дол.) на придбання турецьких товарів військового та подвійного призначення.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні за підсумками переговорів делегацій під головуванням президентів України й Туреччини Володимира Зеленського та Реджепа Тайїпа Ердогана було підписано Генеральну угоду про співпрацю у сфері оборони.