Фото: REUTERS

Сьогодні Верховна Рада України має попередньо схвалити президентський законопроект про внесення змін до Конституції щодо зменшення конституційного складу парламенту та закріплення пропорційної виборчої системи (№ 1017).

Як передає кореспондент УНІАН, першим питанням порядку денного сьогодні є проект постанови про порядок денний третьої сесії ВР.

Читайте такожПрофільний комітет Ради назвав суперечливі аспекти законопроекту Мінкульту про боротьбу з фейками

Відео дня

Далі народні депутати мають розглянути проекти постанов про звільнення Альони Бабак з посади міністра розвитку громад та територій і про призначення Дениса Шмигаля на посаду віце-прем’єр-міністра – міністра розвитку громад.

Серед законопроектів про зміни до Конституції, щодо яких мають бути ухвалені рішення про подальшу роботу над ними, - питання закріплення повноважень президента створювати незалежні регуляторні органи, НАБУ, призначати на посади та звільняти з посад директора НАБУ і директора ДБР.

Також у цьому блоці - зміни до Конституції щодо законодавчої ініціативи народу, щодо уповноважених ВР та щодо додаткових підстав дострокового припинення повноважень депутата.

У другому читанні сьогодні розглядатиметься законопроект про відповідальність за злочини, вчинені злочинною спільнотою.

У першому читанні розглядатиметься президентський законопроект щодо питань громадянства.