Володимир Зеленський і Папа Римський / фото REUTERS

Президент Володимир Зеленський заявив про готовність України розвивати тіснішу взаємодію з Ватиканом.

Як повідомили у прес-службі глави держави, в рамках офіційного візиту до Ватикану президент провів зустріч з державним секретарем кардиналом П’єтро Пароліном за участю секретаря з міждержавних відносин архієпископа Пола Річарда Галлахера.

Зеленський відзначив плідну співпрацю, що її вдалося розвинути за 28 років дипломатичних відносин між Україною та Святим Престолом, дата встановлення яких символічно збігається із сьогоднішнім візитом.

Відео дня

«Україна готова розвивати тіснішу взаємодію зі Святим Престолом. Нас поєднують спільні цінності та спільне бачення майбутнього», – наголосив президент.

Він також повідомив, що запросив Папу Римського Франциска до України.

Глава держави наголосив, що Україна прагне миру і тому звертається до Святого Престолу та особисто до Його Святості Папи Франциска з проханням про підтримку й допомогу у мирному врегулюванні та завершенні війни на Донбасі.

Читайте такожЗеленський попросив Папу Римського допомогти зі звільненням полонених (фото)

«Володимир Зеленський також звернувся до Святого Престолу з проханням допомогти нашій державі звільнити своїх громадян», - йдеться у повідомленні.

Глава держави наголосив, що міжцерковний діалог в Україні може слугувати прикладом для інших країн, і відзначив важливу роль Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій у діяльності держави.

Також Володимир Зеленський запросив Папу Римського Франциска відвідати Україну.

«Головне, про що ми говорили, – це мир. Він навіть назвав мене «президентом миру» – ось такий у мене зараз імідж у Європі», – зауважив Зеленський після аудієнції.

Президент зазначив, що Папу Франциска дуже чекають в Україні, де він має надзвичайно велику підтримку та довіру.

«Я його запросив в Україну. Я впевнений, що він буде в Україні – не тільки в столиці. Я сказав, що для того, щоб до кінця зрозуміти, що у нас відбувається на сході, треба їхати на схід», – наголосив Зеленський.

Також, поінформували у прес-службі, глава Української держави та Папа Римський обговорили гуманітарні ініціативи для допомоги дітям і захисту довкілля.

«Безмежно вдячний Його Святості за ініціативу «Папа для України», що допомогла 900 тисячам українців, які постраждали на Донбасі», – наголосив Зеленський.

Глава держави підкреслив, що українські церкви відіграють надзвичайно важливу роль у поширенні правди та розвитку суспільства.