Пристайко зазначив, що Україна вітає підписання мирної угоди між США і Талібаном / фото УНІАН

Україна продовжуватиме брати участь в операції НАТО "Рішуча підтримка" в Афганістані.

Про це повідомив голова Міністерства закордонних справ України Вадим Пристайко на своїй сторінці в Twitter.

"Україна є надійним партнером Сполучених Штатів та НАТО та продовжуватиме робити свій внесок у відновлення миру і стабільності в Афганістані через участь в операції НАТО "Рішуча підтримка" допоки буде потреба в допомозі афганському народові", - написав він.

Відео дня

Пристайко зазначив, що Україна вітає підписання угоди між США і Талібаном про початок мирного процесу в Афганістані.

"В Україні вітають домовленості, досягнуті в Афганістані. Після багатьох років війни шлях до афганського примирення відкрито", - написав Пристайко.

Як повідомляв УНІАН, 29 лютого в столиці Катару Досі Сполучені Штати та ісламістське угрупування "Талібан" підписали мирну угоду.

Читайте такожЗагороднюк: Україна підтримує зусилля коаліційних військ у врегулюванні конфлікту в Афганістані

Згідно з документом, США мають намір повністю вивести війська з Афганістану через 14 місяців, якщо таліби будуть дотримуватися домовленостей. "США, їх союзники і Коаліція завершать виведення решти сил з Афганістану протягом 14 місяців після оголошення цієї спільної декларації та укладення угоди між США і "Талібаном", - йдеться в тексті документа.

Угода передбачає, що 10 березня розпочнуться переговори між "Талібаном" та іншими афганськими сторонами.

Війська США увійшли до Афганістану майже 19 років тому, після терактів 11 вересня 2001 року. Це найтриваліша військова кампанія в американській історії.