Кива розповів, навіщо носить з собою теплі шкарпетки / прес-служба СПУ

Скандальний нардеп від "Опозиційної платформи - За життя" Ілля Кива прокоментував виклик до Держбюро розслідувань для вручення йому підозри.

Як повідомляє "Страна", депутат виступив зі звинуваченнями на адресу генпрокурора Руслана Рябошапки.

"Чи зібрався я в тюрму? Не у того питаєте? Це Рябошапці потрібно готуватися. Від тюрми і чуми зарікатися не можна, тому шкарпетки теплі завжди з собою ношу. Тепер по суті обвинувачення. Рябошапці потрібно бути гранично точним, щоб його не звинуватили у тиску на опозицію. Він вніс до реєстру досудових розслідувань статтю 122 ч. 1, а це нанесення тілесних ушкоджень середньої тяжкості, що передбачає перелом і часткову втрату працездатності. А сьогодні на сайті заявлено, що підозру вручатимуть за 125 статтею, а це - легкі тілесні ушкодження - все, що зуміли "натягнути" прокурори, довго працюючи з докторами, щоб хтось написав висновок про частковий струс мозку", - сказав нардеп.

Відео дня

Кива також заявив, що Рябошапка намагається його дискредитувати і повідомив, що написав на нього заяву про перевищення повноважень генпрокурора.

Читайте такожКива 5 років тому просив не вітати його з ворожим святом 23 лютого, але тепер передумав – соцмережі

"Рябошапка намагається виконати поставлене йому завдання під завісу своєї кар'єри. Мені виписали повістку сьогодні на 14:30, але в суботу мені зателефонував слідчий і сказав, що по всій видимості в понеділок мені приходити не потрібно, а потрібно приходити в п'ятницю. Ось у чому збій", - заявив депутат.

Як повідомляв УНІАН, 22 січня у мережі з'явилося відео бійки у столичному ресторані МОССО з участю нардепа Іллі Киви. На ролику видно, як чоловік б'є політика в обличчя після короткої словесної сутички. Обох чоловіків вдалося розняти.

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка відкрив кримінальне провадження за фактом нанесення Кивою тілесних ушкоджень відвідувачеві одного з київських ресторанів.