Ініціаторами документи є ряд депутатів \ фото УНІАН

У Верховній Раді зареєстровано проект постанови про висловлення недовіри генеральному прокурору Руслану Рябошапці.

Читайте такожУ "Слузі народу" пояснили, чому Рябошапку до червня не відправлять у відставку

Проект постанови зареєстровано сьогодні під №3154. Текст проекту постанови на сайті парламенту ще не оприлюднено.

Відео дня

Ініціаторами документи є ряд депутатів від «Слуги народу», «Опозиційної платформи – За життя» та один позафракційний. Від «СН», зокрема, це Олександр Дубінський та Максим Бужанський.

Інформація у картці проекту постанови на сайті ВР постійно оновлюється і список авторів доповнюється.

В оприлюдненому тексті проекту зазначається, що, враховуючи "важливість та терміновість встановлення справедливості за ключовим запитом суспільства, існують всі підстави стверджувати про низьку ефективність виконання Русланом Рябошапкою обов’язків генерального прокурора та, як наслідок, його невідповідність займаній посаді".

"Нерозслідування, гальмування розслідування найбільш резонансних кримінальних проваджень свідчить про небажання, неможливість або неспроможність генерального прокурора забезпечити виконання завдань, поставлених законом перед Офісом прокурора, зокрема, й перед прокуратурою в цілому", - вважають автори проекту постанови.

Таким чином, за пропозицією 158 депутатів передбачається висловити недовіру Рябошапці, що має наслідком його відставку з посади.

Як повідомляв УНІАН, 28 лютого президент Володимир Зеленський направив голові Верховної Ради Дмитру Разумкову листа з вимогою скликати позачергове засідання парламенту.

Засідання відбудеться завтра, 4 березня, о 16.00.

У порядку денному позачергового пленарного засідання - шість питань, зокрема декілька законопроектів.

Крім того, депутати мають розглянути питання про Кабінет міністрів, а також діяльність МВС, СБУ, ДБР, НАБУ, Офісу генерального прокурора у сфері подолання корупції в Україні і зміцнення правопорядку.

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявляв, що депутати на позачерговому засіданні розглядатимуть кадрові зміни у складі уряду.

2 березня на засіданні Погоджувальної ради перший заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко розкритикував роботу Офісу генерального прокурора та НАБУ. За його словами, дуже важливо, щоб 4 березня депутати заслухали керівників правоохоронних органів.