Двох соратників екс-президента України з санкційного списку виключили / УНІАН

Рада Європейського Союзу затвердила рішення продовжити до 6 березня 2021 року санкції проти колишнього президента Віктора Януковича та 9 його соратників.

Про це йдеться в повідомленні Ради ЄС.

Читайте такожНовий уряд провів перше засідання

Відео дня

«Рада ЄС сьогодні вирішила продовжити ще на один рік - до 6 березня 2021 року, чинне замороження активів, спрямоване проти 10 осіб, визначених як відповідальних у зловживанні українськими державними фінансами або у перевищенні повноважень, що призвело до втрати українських державних фінансів», - йдеться у повідомленні.

При цьому сказано, що обмежувальні заходи проти двох осіб не продовжені.

Це рішення ґрунтується на щорічному перегляді обмежувальних заходів. Офіційно ім'я двох осіб, проти яких санкції не продовжені, не повідомляється.

Офіційно правові акти цього рішення будуть опубліковані в Офіційному журналі ЄС завтра, 6 березня.

Як повідомляв УНІАН, 4 березня брюссельський кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк у Twitter писав, що ЄС вирішив зняти санкції з екс-прем'єр-міністра Миколи Азарова і колишнього міністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького.

6 березня 2014 року ЄС запровадив санкції у вигляді заморожування активів проти екс-президента Віктора Януковича та чиновників часів його президентства за зловживання державними фінансами і порушення прав людини.

Востаннє санкції було продовжено в березні 2019 року на рік.