Закарпатський прокурор стоїть поруч з рейдерами, заявили на інвестфорумі PDAC

Як пишуть ЗМІ, прокурор Закарпаття Володимир Гаврилюк працює синхронно з рейдерами компанії Avellana Gold, що інвестує в Україну з 2016 року.

Про це заявив інвестор і гендиректор компанії Браян Севедж. Він назвав рейдерами директора компанії Gofer mining Олександра Маштепу, його спільників Дмитра Зайцева та Дмитра Карпа. Про це повідомляє delo.ua.

Власник нової збагачувальної фабрики у Закарпатті американець Браян Севедж виступив у якості спікера найбільшого у світі інвестфоруму з видобутку корисних копалин PDAC, що пройшов у канадійському Торонто. Очолювана Севеджем компанія Avellana Gold представила сектор корисних копалин від України.

Відео дня

Читайте такожAvellana Gold показала нову фабрику на Мужіївському родовищі поліметалів

Тема виступу: «Бізнес з видобутку копалин в Україні: персональний досвід та перспективи». У рамках цього виступу озвучено історію Avellana Gold. Як тільки інвестор побудував фабрику, вона пережила спроби захоплення кримінальними авторитетами, блокування роботи прокуратурою і тепер уже колишнім губернатором, постійну дискредитацію у ЗМІ і багато судів. Нещодавня медіаатака була пов’язана із засіданням у Верховному Суді, який остаточно підтвердив фіктивність Gofer mining та Cengard Financial, що прикривали рейдерство інвестиційними намірами. Незважаючи на такий тиск, акціонер Avellana Gold  відмовився від зустрічей з усілякого роду переговорниками і знайшов справедливість у суді. Але принагідно повідомив прізвища усіх причетних до рейдерства на форумі копалин PDAC. Браян Севедж закликав інвесторів не боятися публічно називати усіх, хто заважає чесному бізнесу розвиватися в Україні.

Avellana Gold – міжнародна інвестиційна компанія, що має досвід розробки родовищ корисних копалин у Східній Європі та багатьох країнах світу, інвестує у Мужієвське родовище поліметалічних руд з 2016 року. У листопаді 2019 року розпочала роботу новозбудована збагачувальна фабрика Avellana Gold, що видобуватиме золото, цинк та свинець. Загальний обсяг інвестицій у проект - 140 мільйонів доларів США.