Жозеп Боррель / REUTERS

Віце-президент Європейської комісії, високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель заявив про намір 9 березня відвідати Донбас.

Про це Боррель повідомив у Загребі після зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів ЄС, йдеться у повідомленні на сайті Європейської служби зовнішніх зв'язків.

Читайте такожВіце-президент Єврокомісії обговорив із Помпео ситуацію на Донбасі

Відео дня

Зокрема, він зазначив, що порядок денний його візитів і зустрічей на наступні два місяці вже повністю сформований.

"По-перше, я маю вирушити в Україну. Я також надішлю твердий сигнал про наші п'ять керівних принципів і про дотримання Мінських угод, які є основою цих п'яти принципів. Усі вони важливі. Я коли я говорю про один принцип, це не означає, що я забуваю про інші чотири", - зауважив Боррель.

"Я думаю, що це буде наступного понеділка - я планую вирушити на Донбас", - сказав він.

За його словами, потім він як верховний представник ЄС з питань закордонної політики, який намагається зробити Європу сильнішою у світі, може здійснити візит до Росії.

"Це не має розглядатися як нове або щось надзвичайне, що верховний представник Євросоюзу відвідає Росію. Це нормально. І коли я маю можливість відправитись, і російська влада буде готовою до інтенсивної програми зустрічей, я буду радий зробити це, як я це зробив у Туреччині кілька днів тому", - заявив Боррель.

Він уточнив, що ЄС не переживає момент кризи з Росією, як це було у випадку Туреччини, і тому візит до Росії може зачекати.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці січня Боррель заявив, що має намір відвідати Україну, і зокрема Донбас та лінію розмежування, щоб особисто зрозуміти ситуацію на сході України.