На засіданні передбачено розгляд шести питань стосовно боротьби із коронавірусом / фото УНІАН

Лідери фракцій Верховної Ради вирішили, що позачергове засідання ВР розпочнеться завтра о 8:00.

Як передає кореспондент УНІАН, на засіданні передбачено розглянути законопроект, яким пропонуються заходи по боротьбі з коронавірусом.

Даний законопроект сьогодні о 14:00 розгляне Комітет ВР з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування.

Відео дня

Читайте такожПарламент "на самоізоляції": Арахамія закликає створити робочу групу

Крім того, на засіданні розглядатиметься питання зміни календарного плану, зокрема те, що народні депутати до 3 квітня не працюватимуть в пленарному режимі.

Як заявив голова ВР Дмитро Разумков, ряд депутати повернулися із відряджень з-за кордону і “не досить добре себе почувають”, тому на завтрашньому позачерговому засіданні ВР не будуть присутні.

Він попросив, щоб відсутність цих депутатів визнали як поважну причину і не знімали з них зарплату.

Також Разумков повідомив, що завтра ВР розгляне два законопроекти, які стосуються підвищення доступності лікарських засобів, медичних виробів та інших товарів, які закуповуються за кошти державного бюджету у сфері охорони здоров’я - законопроекти №№ 2538 і 2539.

Крім того, розглядатиметься проект постанови, яким буде відтерміновано проведення парламентських слухань, запланованих цього тижня.

За словами Разумкова, також передбачено розгляд законопроекту, підготовка якого зараз триває, щодо заходів в економічній сфері з тим, щоб утримати ситуацію у зв’язку із епідемією коронавірусу.

Відповідно до українського законодавства, сьогодні голова ВР має видати розпорядження, де будуть чітко вказані всі питання та законопроекти, які розглядатимуться завтра на позачерговому засіданні.