Зеленський розповів, як телефоном вмовляв свою маму залишатися вдома під час карантину / скріншот

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що сьогодні зателефонував своїй мамі та вмовив її не виходити з дому без зайвої потреби під час карантину.

Про це він повідомив у своєму відеозверненні, розміщеному на сторінці президента у Facebook.

Читайте такожУ Чернівецькій області під час карантину самотнім літнім людям продукти й ліки доставлятимуть додому

Відео дня

Зеленський відзначив, що сьогодні зателефонував своїй мамі і попросив її залишатись вдома.

«Всі ці дні вона не дуже слухається. Каже, що краще за мене ніхто не вибере потрібні продукти, але врешті-решт мені вдалось її переконати, і мама погодилася не виходити з дому без зайвої потреби», - підкреслив він.

«Друзі, зателефонуйте своїм батькам, бабусям, дідусям, привезіть їм все необхідне, замовте їм онлайн-доставку продуктів та ліків, навчіть їх самостійно замовляти таку онлайн-доставку, робіть все, щоб мінімізувати їх виходи на вулицю і контакти у магазинах, у банках та на пошті. Попросіть їх залишатися вдома, не давайте, будь ласка, вірусу шансів», - закликав Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, 11 березня Кабінет міністрів через поширення коронавірусу ухвалив рішення запровадити в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня.

Станом на ранок 20 березня в Україні зафіксовано 26 випадків інфікування коронавірусом у 6 областях і в Києві: Чернівецька – 15 осіб (1 померла), Київ – 3 особи, Дніпропетровська – 2 особи, Житомирська – 2 особи (1 померла), Київська – 2 особи, Донецька – 1 особа та Івано-Франківська – 1 особа (померла).

***Мати Володимира Зеленського - Римма Володимирівна Зеленська народилася 16 вересня 1950 року. Зараз їй 69 років.