Ігор Палиця розповів, які рішення треба приймати у нинішній ситуації / фото УНІАН

Замість того, щоб підготувати закони про підтримку бізнесу і економіки, спрощення ведення підприємницької діяльності і зменшення податкового навантаження з кардинальним пониженням облікової ставки Нацбанку, Кабмін підготував проект закону, згідно з яким фіскальні органи збільшують свої повноваження, прописав купу лобістських речей та повністю обнулив культурне, освітнє, спортивне та будівельно-інфраструктурне життя і майбутнє країни.

Про це пише народний депутат Ігор Палиця на своїй сторінці у Facebook.

Він висловив переконання, що вже немає ніяких сумнівів щодо непрофесійності та недалекоглядності уряду.

Відео дня

"Нам сьогодні кажуть - віддайте землю та пропишіть амністію для злочинців в банківському законі, і тоді, можливо, МВФ дасть нам подачку у вигляді поповнення золото-валютного резерву! Євросоюз прийняв рішення влити в свою економіку 750 млрд євро без жодних передумов, а з воюючої України обов’язково треба вирвати землю в обмін на чергову «дозу» від МВФ",- стверджує Палиця.

Також нардеп розповів, які рішення треба прийняти у нинішній ситуації.

Читайте такожВ Луцьку міськрада і фонд Ігоря Палиці забезпечуватимуть містян продуктовими наборами

"Припинити витрачати валюту на повернення зовнішніх зобов'язань - в України немає сьогодні такої можливості, люди і спасіння економіки має бути в пріоритеті. Припинити випрошувати на колінах подачки за кордоном! Якщо там наші партнери, то партнери так себе не ведуть. Ми повинні почати друкувати гроші стільки, скільки необхідно для допомоги бізнесу, який змушений простоювати, та всебічному запуску будівництва великих інфраструктурних проектів! І хай не співають куплені грантожери пісню про дефолт, інфляцію і девальвацію! При сильних фахівцях в Кабміні ці всі речі повинні бути прораховані і контрольовані, супроводжуючи кожну гривню з моменту влиття в економіку", - зазначив він. 

Палиця переконаний, що під час суспільного та вуличного карантину  необхідно  дозволити працювати підприємствам для спасіння економіки.

"Але централізована доставка працівників, безпечні умови праці в масках , окулярах та рукавичках, постійна дезинфекція та контроль мінімізації спілкування між собою , скринінг температури до і після повинен бути на керівництві підприємств, ввівши для них кримінальну відповідальність за порушення санітарно-захисних норм. Ми повинні підтримати працівників поліції і посилити вуличне патрулювання, тому що дуже скоро через відсутність грошей може початися мародерство і збільшення злочинності. Ми повинні ввести контрольований обов’язковий карантин для літніх людей і людей з інших груп ризику, забезпечивши їх можливістю доставки всього необхідного для життя.І в першу чергу ми обов’язково повинні вже, не розповідаючи казок, закупити все необхідне і захистити наших медиків, які виходять на передову в боротьбі з епідемією, захищаючи наші життя!", - підсумував нардеп.

Також Ігор Палиця звернувся до керівництва держави.

"Ми на місцях робимо все що можемо, але є речі які від нас не залежать, а залежать від вас, почніть вже нарешті щось робити!", - додав він.