Марченко претендує на посаду міністра фінансів / фото УНІАН

Колишній заступник голови Адміністрації президента України, екс-заступник міністра фінансів України Сергій Марченко є кандидатом на посаду очільника Мінфіну. Наразі він проходить співбесіди за участі депутатів парламентської фракції "Слуга народу" під керівництвом її керівника Давида Арахамії.

Біографія Марченка

Сергій Марченко закінчив Академію Державної Податкової Служби України за спеціальністю "управління державними фінансами". Має ступінь кандидата економічних наук.

На державній службі перебуває з 2002 року. За цей час працював на різних посадах у Міністерстві фінансів України, Державній фіскальній службі, Комітеті з питань фінансів і банківської діяльності та Секретаріаті Кабміну.

Відео дня

Свого часу був експертом у Bendukidze Free Market Center, Київської школи економіки та інших профільних центрів.

У 2018-2019 роках працював на посаді заступника голови Адміністрації президента України. А з 2016 до 2018 року був заступником міністра фінансів. 

У 2019 році Марченко балотувався до Верховної Ради за списком партії "Українська Стратегія Гройсмана".

Як повідомляв УНІАН, 4 березня Верховна Рада відправила у відставку прем'єр-міністра Олексія Гончарука та його уряд, після чого призначила Дениса Шмигаля новим главою Кабміну. Новим міністром фінансів став Ігор Уманський.