Справа Стерненка для Венедіктової є резонансною / фото УНІАН

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що підозра одеському активісту Сергію Стерненку, який смертельно поранив нападника, буде пред’явлена в будь-якому разі.

Про це вона повідомила в інтерв’ю «Українській правді».

«По Стерненку підозра буде в будь-якому разі, кваліфікація йде або 115-та стаття, або 118-та, але і так, і так це підозра. 115-та – це вбивство, 118-та – це вбивство по самозахисту. Різниця – в кваліфікації, і це зроблять слідчі і прокурори, а явно, не генеральний прокурор», - заявила вона.

Відео дня

За словами Венедіктової, справа Стерненка для неї як генерального прокурора є резонансною з огляду на те, що вона стосується захисту активістів.

«А чи буде підозра? Звичайно, підозра буде, просто розуміння, по якій статті, і це не від мене ініціатива буде відходити і ні від кого. Тому що справа розслідується 2 роки, ви ж розумієте, що вона рано чи пізно завершиться? Питання кваліфікації», - наголосила вона.

Читайте такожВенедіктова розповіла про єдине завдання, яке поставив перед нею Зеленський

Як повідомляв УНІАН, 2018 року на громадського активіста Сергія Стерненка було скоєно три напади. Він пов'язує напади зі своєю активною громадською діяльністю, зокрема, участю в акціях проти забудови Одеси.

9 жовтня 2020 року Генеральна прокуратура направила до Головного слідчого управління СБУ кримінальні провадження щодо нападів в Одесі на Стерненка.

Генпрокуратура здійснює процесуальне керівництво у трьох кримінальних провадженнях щодо нападів на Стерненка, ще в одному обвинувальний акт щодо підозрюваного нападника спрямовано до суду.

Так, в одному з проваджень розслідується напад на активіста і завдання йому тілесних ушкоджень двома особами. В іншому кримінальному провадженні розслідується вбивство одного з нападників і завдання іншому тілесних ушкоджень. У кримінальному провадженні за фактом завдання активісту легких тілесних ушкоджень і пошкодження його майна також триває досудове розслідування.

Водночас за фактом завдання Стерненку тілесних ушкоджень за допомогою вогнепальної зброї досудове розслідування завершено, обвинувальний акт за фактом замаху на умисне вбивство спрямовано до Приморського райсуду Одеси.