Ілюстрація \ REUTERS

Через пандемію коронавірусу Іран на невизначений термін відклав процес скачування і розшифровки даних бортових самописців збитого літака авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ).

Читайте такожІрану не дозволять уникнути відповідальності за збиття літака МАУ - Кулеба

Як передає "Німецька хвиля", чорні скриньки збитого українського "Боїнга" потрібно розшифровувати в присутності експертів декількох країн. Але обмежувальні заходи через пандемію не дозволяють їм прибути в Іран", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Видання відзначає, що кілька днів тому Іран звернувся до країн, які залучені до розслідування, з запитом, коли до них зможуть прибути кваліфіковані експерти для допомоги в розшифровці чорних скриньок.

У відповідь Канада та ще кілька країн попросили Іран відкласти розшифровку чорних скриньок збитого під Тегераном літака МАУ, оскільки їхні експерти не можуть приїхати в країну через пандемію коронавірусу.

Як повідомляв УНІАН, літак "Міжнародних авіаліній України", який прямував з Тегерана в Київ, розбився вранці 8 січня незабаром після вильоту з іранської столиці. Жертвами катастрофи стали всі 176 осію, які знаходилися на борту. Корпус вартових ісламської революції взяв на себе відповідальність за знищення лайнера лише через кілька днів, пояснивши, що літак був помилково прийнятий за крилату ракету.