За словами Єрмака, робота триває в цілодобовому режимі / Фото: УНІАН

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявляє, що програма обміну «всіх на всіх» працює ефективно і в цілодобовому режимі, зокрема постійно працюють погоджувальні комісії, перевіряються усі заяви родичів та миттєво вносяться корективи.

Про це він повідомив у Facebook, коментуючи процес сьогоднішнього обміну, в рамках якого Україна повертає 19 своїх громадян.

Читайте такожПерші звільнені в рамках обміну українці перетнули КПВВ "Майорське" – Донецька ОДА

Відео дня

«Взаємні звільнення - це завжди дуже кропітка робота. Є багато спірних моментів, які вимагають ретельного опрацювання, і ми над ними працюємо», - написав Єрмак.

Він зазначив, що взаємне звільнення утримуваних осіб відбувається в рамках формату «всіх на всіх».

«Ми забираємо усіх громадян України. Без виключення. Саме так вчиняють сильні країни, які цінують своїх громадян. Тривають переговори про звільнення українців, які утримуються на території окупованого Криму та в Росії», - наголосив він.

За словами Єрмака, президент Володимир Зеленський неодноразово підкреслював, що ми будемо боротися за життя кожного громадянина України.

«Програма обміну «всіх на всіх» працює ефективно і в цілодобовому режимі. Постійно працюють погоджувальні комісії, перевіряються усі заяви родичів. Миттєво вносяться будь-які корективи», - підкреслив він.

Єрмак зауважив, що все це - заради українців, яких «маємо витягнути з пекла полону».

«Ще рік тому не було жодної активності щодо питання взаємного звільнення утримуваних осіб, а сьогодні нам вдалося побудувати дуже ефективну переговорну конструкцію. Дякую всім, хто працює над звільненням українців», - резюмував керівник ОП.

Як повідомляв УНІАН, 16 квітня зранку розпочався черговий етап обміну, в рамках якого Україна повертає 19 громадян з тимчасово окупованих територій.

8 квітня учасники Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі домовились не пізніше Великодня - 19 квітня - здійснити обмін утримуваними особами.