Денісова розкрила деталі сьогоднішнього обміну / фото УНІАН

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що в рамках сьогоднішнього обміну Україна поверне з ОРДО 9 своїх громадян, в тому числі військового Віктора Шайдова, який утримувався в полоні бойовиків з 2019 року.

Про це вона повідомила у своєму Телеграм-каналі.

Читайте такожСили ООС вчора змусили окупантів дотримуватися "тиші", двох найманців поранено – штаб

Відео дня

Денісова зауважила, що загалом сьогодні на підконтрольну уряду України територію будуть повернуті 19 українців, яких незаконно утримувалися на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей.

«Безумовно, карантині обмеження суттєво вплинули на переговорний процес. Він був важким. Але, як бачимо, спільні зусилля всіх, хто був залучений до цієї важливої роботи, дали свій результат», - додала вона.

За словами Денісової, звільнені пройдуть обов’язкову обсервацію у спеціально визначеному для цього місці. Вони будуть забезпечені всім необхідним, зокрема медичним контролем, харчуванням, одягом і засобами зв'язку.

Вона наголосила, що пріоритетом залишається звільнення всіх громадян України, яких поки що незаконно утримують на території РФ, тимчасово окупованих територіях Криму, Луганської та Донецької областей.

«Робимо все можливе, використовуємо всі наявні механізми задля звільнення кожного українця», - підкреслила Денісова.

«З тимчасово окупованої території Донецької області буде повернуто 9 громадян України. Зокрема серед них - Віктор Шайдов. Він військовослужбовець ЗСУ. Потрапив у полон і незаконно утримувався на тимчасово окупованій території Донецької області з 2019 року», - додала уповноважена з прав людини.

Як повідомляв УНІАН, 16 квітня зранку розпочався черговий етап обміну, в рамках якого Україна повертає 19 громадян з тимчасово окупованих територій.