УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу у Києві заявила помічник державного секретаря США у справах Європи та Євразії Вікторія Нуланд.

Представник Держдепартаменту США повідомила, що сьогодні провела зустріч з головою Верховної Ради України Володимиром Гройсманом та лідерами всіх депутатських фракцій в українському парламенті.

Читайте такожУ США задоволені українськими реформами енергетичного сектора

Відео дня

"Я повинна вам сказати, що завтра буде ще один історичний день у Верховній Раді. За останні вісім місяців в Україні було багато історичних днів, оскільки ви працюєте над прийняттям важливого законодавства, яке повинно змінити цю країну в напрямку здійснення справжніх реформ, справжніх європейських та демократичних стандартів, але завтра Верховна Рада розгляне повний пакет з реформування законодавства, що завершить ті дії, про які просить Міжнародний валютний фонд, щоб надати Україні наступний транш кредиту", - наголосила Нуланд.

Як пояснила помічник держсекретаря, мова йде не тільки про заходи, яких МВФ просить зробити владу України, а "про здійснення кроків, які зламають стару олігархічну систему, яка існувала тут, та що повинно дозволити Україні розпочати справжній шлях до демократичного відкритого уряду, чистої економіки і ринкових та європейських стандартів".

Читайте такожЯресько закликає депутатів ухвалити закони для отримання 3,2 мільярда доларів

"Прийнявши це законодавство завтра, Верховна Рада також продовжить захищати репутацію України як серйозної держави, політика якої базується на твердих правилах міжнародного співтовариства", - наголосила Нуланд.

За її словами, влада має зберегти міжнародну довіру до України.

Як повідомляв УНІАН, Україна і МВФ реалізують спільну програму реформ, яка передбачає виділення нашій країні 17,5 млрд дол. кредитних коштів протягом 4 років. Перший транш кредиту обсягом 5 млрд дол. було отримано відразу після схвалення програми в березні цього року.