Міністр оборони України Юрій ЄХАНУРОВ задоволений роботою Головного управління розвідки Міністерства оборони України щодо інформування вищого керівництва країни.

Як передає кореспондент УНІАН, про це міністр сказав у суботу журналістам після спільної наради Міноборони, Генштабу та Головного управління розвідки Міноборони.

«Це той підрозділ, інформацію від якого ми отримуємо щодня, навіть протягом дня… В цілому рівень роботи ГУР нормальний», - сказав Ю.ЄХАНУРОВ.

Відео дня

Відповідаючи на запитання, яким чином це управління реагує на різкі заяви з боку РФ, міністр зауважив, що ГУР не має права безпосередньо реагувати, оскільки його завданням є інформування керівництва держави.

«Завдяки цій структурі ми знаємо дуже багато», - сказав Ю.ЄХАНУРОВ. Він додав, що на основі доповідей розвідників керівництво Міноборони і Генштабу приймають рішення, як реагувати на ті чи інші обставини.

Крім того, Ю.ЄХАНУРОВ зауважив, що під час спільної наради безпосередньо ознайомився з людьми, які готують аналітичні матеріали. За його словами, у ГУР МО є також достатньо багато проблемних питань, які виникають через обмежене фінансування, зокрема, питання технічного оснащення, та вирішення соціальних питань.

Ю.ЄХАНУРОВ також зауважив, що зараз постає питання щодо переведення ГУР МО в інше місце.

«Місто прийшло вже сюди (Рибальський півострів – УНІАН). Треба думати щодо майбутнього розміщення нашого Головного управління розвідки», - сказав Ю.ЄХАНУРОВ. Він також зауважив, що зустрічі з керівництвом ГУР МО потрібно проводити один раз у квартал.