Якби вибори до Верховної Ради відбулися найближчим часом, то найбільше голосів отримав би Блок Юлії Тимошенко.

Про це свідчать передані УНІАН результати дослідження, проведеного соціологічною службою Українського центру економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова з 11 по 17 квітня 2008 року.

Так, за БЮТ віддали б свої голоси 28,3% опитаних. Партія регіонів отримала б підтримку 26,8% респондентів, за блок "Наша Україна – Народна самооборона" готові проголосувати 8,4%, за Комуністичну партію України - 5,8%, за Блок Литвина - 5,1%.

Відео дня

Не подолали б 3% бар’єр Соціалістична партія України, яку підтримали б 1,7% респондентів, Прогресивна соціалістична партія України (0,4%), Всеукраїнське об’єднання "Свобода" (1,0%).

У той же час, проти всіх партій і блоків голосували б 9,2% опитаних, а 11,4% респондентів було важко визначитися, за кого віддати свій голос.

Усього під час дослідження було опитано 2 тис. 19 респондентів віком від 18 років у всіх областях України, Києві та АР Крим за вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за основними соціально-демографічними показниками. Вибірка опитування будувалася як стратифікована, багатоступенева, випадкова із квотним відбором респондентів на останньому етапі.

Опитування здійснювалося у 129 населених пунктах (із них 75 міських і 54 сільських). Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.