@Bezruck  34m

Вони вимагають відвести силовиків, які оточили сьогодні учасників акції, що перешкоджали ремонту пошкоджених електроопор, повідомляє Крим.Реалії.

Ініціатор акції під Адміністрацією президента - заступник директора кримськотатарського телеканалу ATR Айдер Муждабаєв.

До присутніх вийшов заступник глави Адміністрації президента України Ростислав Павленко, який вислухав учасників пікету і зазначив, що про порушення прав кримських татар говориться на всіх міжнародних майданчиках.

До будівлі Адміністрації продовжують приходити люди, тут очікують уповноваженого президента України з прав кримських татар Мустафу Джемілєва.

За інформацією присутніх, глава Меджліса кримських татар Рефат Чубаров відбув у Херсонську область до активістів блокади Криму.

На акції біля Адміністрації президента також присутні члени Меджлісу Ескендер Барієв, координатор Комітету із захисту прав кримськотатарського народу Синавер Кадиров, режисер і актор Ахтем Сейтаблаєв.

Сьогодні на місці обвалення електроопор в Чаплинці Херсонської області між учасниками блокади, які перешкоджали проведенню ремонтних робіт, і представниками правоохоронних органів на чолі з керівником Департаменту МВС з протидії наркозлочинності Іллею Ківою стався конфлікт. Виникла невелика бійка.

Правоохоронці намагалися відтіснити учасників блокади Криму від пошкоджених ЛЕП, які блокують активісти.

Після переговорів силовики зняли оточення біля элетроопор, а учасники блокади дали можливість співробітникам «Укренерго» провести заземлення. Інших ремонтних робіт тут не проводитиметься.

20 листопада на території Херсонської області в результаті вибуху, ймовірно, протитанкових мін, були зруйновані дві залізобетонні опори та пошкоджено ще дві опори високовольтних ліній електропередач, за яким йде електропостачання в Крим.

Координатор акції по блокаду Криму Ленур Іслямов заявив, що учасники акції мають намір блокувати ремонт ЛЕП.

Як відомо з відеотрансляції пікету АП, до кримськотатарських активістів приєдналися молоді люди, які зірвали сьогодні ввечері концерт на Майдані Незалежності в Києві, присвячений Дню гідності та свободи.

Люди продовжують прибувати на Банкову.