фото: УНІАН

Про це він заявив під час зустрічі з голова Верховної Ради України Володимиром Гройсманом у Києві, повідомили УНІАН у прес-службі апарату ВР.

Давутоглу наголосив, що "Україна – близький друг і союзник Туреччини".

За його словами, збільшенню обсягів двосторонньої торгівлі країн сприятиме майбутня зона вільної торгівлі між Україною та Турецькою Республікою.

Відео дня

Читайте такожРФ порушила територіальну цілісність Грузії, України і Сирії, під загрозою ще одна країна - прем'єр Туреччини

У цьому контексті Давутоглу закликав український парламент невідкладно ратифікувати Угоду про зону вільної торгівлі після завершення переговорів та її підписання.

Зазначається, що сторони обговорили перспективи поглиблення двосторонніх відносин та спільні виклики у контексті російської агресії.

Читайте такожУкраїна і Туреччина мають намір у березні відновити переговори про зону вільної торгівлі

Гройсман подякував Туреччині за постійну підтримку України у важкий час, в тому числі за підтримку кримських татар, "які потерпають від дій окупаційної російської влади".

Голова ВР також закликав до поглиблення міжпарламентської співпраці двох країн в різних сферах, в тому числі до координації зусиль в рамках міжнародних організацій та міжпарламентських асамблей.

Раніше УНІАН повідомляв, що Україна і Туреччина підписали кредитну угоду про надання нашій країні 50 мільйонів доларів строком на 5 років під 2,5% річних у рамках загальної макрофінансової допомоги від країн "Великої двадцятки".