REUTERS

Про це в інтерв'ю "Українській правді" заявив дипломат Богдан Яременко, засновник громадської організації "Майдан закордонних справ".

Коментуючи ідею Порошенка про створення переговорної групи з деокупації Криму у форматі "Женева плюс", він зазначив, що її ні з ким не обговорюють, не проговорюють. За його словами, це просто авантюра й спроба показати, начебто "у нас є ініціатива, ми реагуємо, відчуваємо, у чому є потреба, що від нас хоче громадянське суспільство, от у нас є". Але факт у тому, що за цим порожнеча, переконаний Яременко.

Читайте такожДипломат розповів про значення блокади Криму для деокупації півострова

Відео дня

Крім того, він зазначив, що не можна одразу Росію примусити говорити про деокупацію. "Тема кримських татар, тема прав людини – так, тут вас підтримають європейці. Але вони не готові говорити про деокупацію. Європейці не готові тиснути на Росію. А про права людини вони готові говорити", - розповів експерт.

Тому, розповів він, зараз головне – створити чітке переконання і уявлення в світі, що в Криму є проблема. "А далі ми поступово прийдемо до того, що проблема – з окупацією РФ, а не з правами людини. І таким чином Росію можна примусити втягнутись в такий формат", - підсумував Яременко.