фото: УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у ефірі каналу "Рада", відповідаючи на запитання щодо його звернення до уряду Франції із закликом не пом'якшувати санкцій проти Росії.

"Для України - це ключове питання у міжнародній політиці. Ключове питання, щоб санкції були продовжені. І не лише у економічному плані, але й у психологічному. Ми повинні продемонструвати, що увесь вільний світ стоїть на позиції України. Що увесь вільний світ засуджує агресивні дії Російської Федерації та адміністрації Путіна", - сказав спікер.

Читайте такожЄвропейська Рада 1 липня розгляне рішення щодо продовження санкцій проти РФ - Томбінський

Відео дня

Він висловив переконання, що це має величезне значення для усього вільного світу.

Голова Верховної Ради нагадав, що звернувся до уряду Франції із закликом "не ухвалювати рішення про пом'якшення санкцій, а підтримати позицію щодо їх продовження".

"Я нагадав уряду Франції, що у час, коли окупаційні війська гітлерівської Німеччини увійшли на територію Франції, сотні українських добровольців вступили до Руху опору Франції. Зрештою, увесь вільний світ об'єднався навколо Франції, в тому числі, засуджуючи і захищаючи Францію від окупації", - сказав Парубій і додав, що нині Україна перебуває у подібній ситуації, коли на її землю "вторглися російські танки".

Спікер наголосив, що не хоче вірити у те, що "дух свободи, який несла і несе Франція, може бути підданий сумніву, що комерційні інтереси, інтереси політичні можуть стати вище тих цінностей, які принесла Франція у світ, і які значною мірою сформували цінності Європейського Союзу".

"Я дуже розраховую, що уряд Франції підтримає впровадження санкцій, і санкції будуть продовжені. Не лише упевнений, я переконаний, що так і буде", - підсумував Парубій.