фото: УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на брифінгу в Києві.

«Вибори на окупованих територіях ніколи не відбуваються, тому вибори мають відбуватися відповідно до українського законодавства та базових принципів БДІПЛ ОБСЄ, це по-перше. По-друге – питання, пов’язані із розробкою виборчого законодавства, – це питання компетенції нашої Верховної Ради», - заявив він.

Читайте такожВ ОБСЄ заявили, що в Мінську обговорювали місцеві вибори на Донбасі та амністію бойовиків

Відео дня

«Що стосується нас як радників (глав держав «нормандської четвірки» - УНІАН), то ми, відповідно до Мінська, обговорювали модальності такого виборчого процесу, тобто ми обговорювали ті «червоні лінії», якім мають бути обов’язково дотримані, які для нас, для України є принципово важливими», - сказав Єлісєєв і додав: «Дуже добре і прикметно, що абсолютно чітко нашу позицію було підтримано з боку наших партнерів».

За його словам, «червоні лінії» – це питання, пов’язані із виведенням військ, забезпеченням безпеки виборів за участі політичних партій, забезпеченням прав внутрішньо переміщених осіб брати участь у виборах. «Ми ці модальності обговорювали, і ми будемо далі рухати цей процес», - наголосив Єлісєєв.

Як повідомляв УНІАН, у Мінську 15 червня відбулись консультації зовнішньополітичних радників лідерів "нормандської четвірки".