УНИАН

Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука, передає "5 канал".

"Для нас це (скасування "Кримського федерального округу" - ред.), на мій погляд, навряд чи якісь радикальні зміни відбуваються. Це, по-перше, величезний нокдаун, якщо не нокаут, до так званої "місцевої еліти", яка зрадивши, сподівалась отримати контроль над півостровом і не просто контроль, а, скажімо так, можливість спілкуватися з першими особами Федерації. Зараз чітко дали зрозуміти, що ваш час минув, ви такі самі, як решта, нічого у вас особливого немає", – сказав він.

Читайте такожДжемілєв запропонував ввести антикримські санкції проти всього Південного федокругу РФ

Відео дня

"Я чесно кажучи очікую, що найближчим часом почнеться досить масована інтенсивна заміна тих зрадників на можливо навіть фахових працівників спецслужб різних російських", – зауважив Тука.

Як повідомляв УНІАН, 28 липня президент РФ Володимир Путін приєднав окупований Крим до Південного федерального округу, таким чином усунувши "Кримський федеральний округ". Тепер в Південний федеральний округ входять Республіка Адигея (Адигея), Республіка Калмикія, окупований Крим, Краснодарський край, Астраханська область, Волгоградська область, Ростовська область, окупований Севастополь. Зазначається, що указ набирає чинності з дня його підписання. 

"Кримський федеральний округ" Росія створила після того, як анексувала український Крим у березні 2014 року.