французские депутаты, Крым / facebook.com/volodymyr.ariev

Про це повідомив нардеп Георгій Логвинський, передає Еспресо.

"Таку ціну, я сподіваюся, заплатять французький депутат Тьєррі Маріані і його колеги за візит до Криму", - уточнив нардеп.

Він додав, що за його заявою прокуратурою Автономної Республіки Крим порушено кримінальну провадження за ст. 332-1 за порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію АР Крим.

Відео дня

Читайте такожПравозахисник про візит французьких депутатів до Криму: Вони взяли участь у ганебному пропагандистському шоу

"Французи не приховують, що мета їхніх візитів - легітимізація анексії та зняття санкції з Росії. Більш того, Маріані на прес-конференції в Москві заявив, що Крим буде визнаний російським, а санкції зняті ще до кінця 2017 року. І сказився від питання журналістів: "Скільки ж йому заплатила Росія за такий візит", - уточнив Логвинський.

Він зазначив, що "тільки депутати не врахували, що наша реакція буде жорсткою".

"Ми не збираємося закривати очі на ці систематичні порушення - адже візит вже не перший, французькі депутати-рецидивісти вже є підозрюваними в кримінальних справах за їх минулий візит, який був засуджений як міжнародним співтовариством, так і МЗС Франції, і за який я особисто вручав їм підозру в Страсбурзі під час сесії ПАРЄ", - заявив Логвинський.

Раніше українські парламентарі звернулися до інституцій Франції щодо незаконного візиту на територію окупованого Криму 29-31 липня 2016 року французьких проросійських депутатів.