Ілюстрація / REUTERS

Президент України Петро Порошенко під час саміту Європейської народної партії обговорив з президентом Ради Європи Дональдом Туском та президентом Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером необхідність продовження санкцій проти РФ до відновлення суверенітету України, надання безвізового режиму для українців та прискорення ратифікації Угоди про асоціацію між Україною і ЄС. Як повідомили УНІАН у прес-службі глави держави, Порошенко поінформував про вчорашню зустріч "нормандської четвірки", яка відбулася у Берліні.

Читайте такожЛитва може розширити національні санкції проти Росії, якщо не буде загальноєвропейського рішення

Співрозмовники вкотре підтвердили важливість збереження санкцій проти Росії до відновлення територіальної цілісності України.

Відео дня

Порошенко і Туск також скоординували позиції напередодні саміту Європейської Ради, який відбудеться 20-21 жовтня, де обговорюватиметься стратегія Європейського Союзу щодо РФ.

Окрему увагу під час зустрічей було приділено прискоренню ратифікації Нідерландами Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Під час перемовин і Юнкер, і Туск запевнили Порошенка, що роблять усе для пришвидшення запровадження безвізового режиму для громадян України.

Також на зустрічах глава Української держави, президент Європейської Ради і президент Єврокомісії обговорили порядок денний саміту Україна-ЄС, який відбудеться 24 листопада у Брюсселі.